Denne boken passer til fine lesestunder alene eller med en voksen, om ett av de store, vanskelige spørsmålene vi alle må innom.

Tittel: Du og jeg

 Forfatter: Synne Lea

 Illustratør: Stian Hole

 Forlag: Cappelen Damm, 2018

 Sidetall: 64

 Sjanger: Bildebok

 

Kort om handlingen:

Bestefars båt ligger klar, lillebror løper i forveien. De skal ro, leke bokstavleken, se storhavet. Men jenta i denne historien kvier seg. Det er noe som er så vanskelig å snakke om. En dag blir alt deres, forteller bestefar. Båten, sydvesten, stormkjøkkenet. Men jenta vil ikke ha det. Hun vil bare ha bestefar.

Du og jeger en fortelling om å være glad i noen, og om å være redd for å miste den du er glad i.

 Utdrag fra boka:

«Bestefar synest det hjelper å tenke på natten som den dypeste lommen i den beste buksen han har.»

 Tre subjektive superlativ:  Rørende, lavmælt, vakker

 Synne Lea (f. 1974) er oppvokst i Oslo. Hun har gitt ut to diktsamlinger, Du har et sted å løpe inn(2010) og Alt er noe annet(2003). I 2012 kom hennes første barne- og ungdomsroman, Leo og Mei, som fikk strålende mottakelse. Året etter kom Nattevakt, en diktbok til barn illustrert av Stian Hole, som ble nominert til Brageprisen og Kritikerprisen. Leas barnebøker er solgt til oversettelse i flere land.

Stian Hole (f. 1969) debuterte med boka Den gamle mannen og hvalen2005, som fikk Kulturdepartementets debutantpris. For sin andre bildebok, Garmanns sommer, mottok han Brageprisen, Kulturdepartementets bildebokpris, den prestisjetunge Bologna Ragazzi Award 2007 og Deutscher Jugentliteraturpreis 2010.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Cappelen Damm