Denne boka passer for barn som vil lese om geniale oppfinnelser, modelltog, romraketter, skumle spioner, amerikanske presidenter og hjelpsomme kongelige.

 

Tittel: Apollo

Forfatter: Bjørn Ingvaldsen

Forlag: Gyldendal, 2018

Sidetall: 224

Sjanger: humor/action

 

Kort om handlingen:

Bestefar Georg vokste opp i en stor og fargerik familie. Og de mest fargerike var to onkler som var fullstendig oppslukt av modelltog. Fordi onklene var døve, måtte Georg tolke for dem. De samme onklene fant opp et styringssystem for modelltog, et supersmart system som også kunne styre romraketter. Og da de viktige oppfinnerpapirene ble stjålet, ble vesle Georg viklet inn i storpolitikken og i de villeste situasjoner – som å møte en amerikansk president, gjøre innbrudd i en ambassade under bryllupet til selveste kronprinsesse Sonja og kronprins Harald, bli forfulgt av en hissig spion, og gå i dekning sammen med den lett energiske storfamilien slik at onklene kan hjelpe Nasa med Apolloferden. Les bestefar Georgs historie om alt dette, og om hvordan det helt til slutt blir stående et lite rødt lokomotiv på månen.

Tekstutdrag:

Jeg stakk skistaven i ryggen hans. Han sluttet å brøle.
– Hands up, sa jeg.
Mannen liksom stivnet litt. Men han sluttet ikke å peke mot onklene mine med pistolen.
– No! ropte han. – No hands up.
Jeg ventet ikke på hva han ville gjøre. Bare slo ham i hodet med det brukne stolbeinet jeg hadde i høyre hånd. Fyren datt sammen, akkurat som de gjør på film når de får noe tungt i hodet. Onkel Wiggo og onkel Jørn løp mot meg. Begge grep etter kofferten. Onkel Jørn fikk tak i den. Så forsvant vi ut av kjellerrommet, ut i gangen og inn i roterommet med hull i veggen.

 

Tre subjektive superlativ:  Spenning, humor, vitenskap.

Bjørn Ingvaldsen (f. 1962) er forfatter og bor i Sandnes. Han har skrevet en rekke bøker for barn og ungdom, og ble blant annet nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for romanen Far din i 2017.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Gyldendal