Denne boka passer som en innføringen i Sabeltann-universet for alle hans små fans.

Tittel: Kaptein Sabeltann – Venner og fiender på de syv hav

Forfatter: Terje Formoe

Illustratør: Egil Nyhus

 Forlag: Cappelen Damm, 2018

 Sidetall: 32

 Sjanger: Bildebok

Kort om handlingen: 

Vet du hvem som er Kaptein Sabeltanns venner og fiender? Her møter du dem! Langemann, Pinky, Pelle og Pysa, Skalken, Benjamin, Grusomme Gabriel, Greven av Gral og mange flere.

Denne boka introduserer de minste til de mest kjente karakterene i Kaptein Sabeltanns spennende verden.

Tekstutdrag:

Kaptein Sabeltann er den slueste og mest fryktede sjørøverkongen på De Syv Hav. Han er alltid på jakt etter en ny skatt, og han kan lukte gull på mange sjømils avstand. Ryktene sier at Kaptein Sabeltann er den beste fekteren på De Syv Hav, og mannskapet hans er villige til å gå gjennom ild og vann for sin kaptein.

 

Tre subjektive superlativ: Velkjent, populær og spennende.

Terje Formoe (f. 1949) er artist og forfatter. Det første teaterstykket om Kaptein Sabeltann hadde premiere på dagtid i Kristiansand Dyrepark den 9. juli 1990. Første “nattforestilling” ble prøvd sommeren 1991 med stor suksess. Sommeren 1992 ble 11 nattforestillinger sett av ca 35 000. Siden den gang har over 1,4 millioner små og store sett forestillingene med Kaptein Sabeltann. Cappelen Damm utga den første boka om Kaptein Sabeltann i 2001, Kaptein Sabeltann og heksegryta, som var en myldrebok. Året etter kom den første billedboka, Pinky blir en av Kaptein Sabeltanns menn. Siden den gang har Cappelen Damm utgitt mer enn 25 titler om Kaptein Sabeltann.

 Egil Nyhus (f. 1962) er avistegner, illustratør og barnebokforfatter. Han er utdannet ved grafisk linje ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo.

 Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Cappelen Damm