Denne boka passer for deg som er opptatt av miljø og liker en morsom og spennende historie!

 

Tittel: En himmel full av skyer

 Forfatter: Arne Svingen

 Forlag: Gyldendal, 2018

 Sidetall: 208

 Sjanger: roman

 

Kort om handlingen:

Hva gjør man egentlig når man har vært hos legen og fått verdens verste beskjed? Jo, Henrik bestemmer seg for å redde verden. Og han har det travelt! Men hvordan redder man miljøet på kloden?

Henrik setter i gang den største og villeste redningsaksjonen noensinne.

 Tekstutdrag:

Hvert eneste sekund dør det folk på denne planeten. Noen blir påkjørt av en buss eller faller ned fra et stup, andre blir bare skikkelig slitne og gamle. Men veldig mange dør av forurensning. Har jeg fått lymfekreft fordi jeg bare er utrolig uheldig? Eller er det fordi kroppen min har fått i seg en masse greier som gjør at cellene har gått amok og noen av dem har blitt skikkelig onde? Blir disse kjipingene sterke av dårlig luft, gift i maten og plast i vannet? Det verste er at ingen vet. Vi bare går rundt og håper at det ikke er sånn.

 

Tre subjektive superlativ: grensesprengende, dramatisk, morsom

Arne Svingen (f. 1967) er en populær og prisvinnende forfatter med en lang rekke utgivelser bak seg. Hans produksjon spenner fra lettlest for barn til barne- og ungdomsromaner, og han har også skrevet flere voksenromaner.

 Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Gyldendal