Denne boka passer for barn fra tre år og oppover, og voksne med særskilt interesse for hakkespett, muldvarp, hodepine, rehabilitering, hull og attføring.

Tittel: Hakk o ve

 Forfatter: Ragnar Aalbu

 Forlag: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke, 2018

 Sidetall: 48

 Sjanger: bildebok

 

Kort om handlingen:

Hakkespetten oppsøker doktoren når han får vondt i hode og nakke av all hakkingen. Beskjeden fra doktoren er klar: det er ingen annen utvei enn å omskoleres. Dette fører til en eksistensiell krise for den lille hakkespetten. For hva i all verden gjør en hakkespett når han ikke lenger kan hakke? 

 Tekstutdrag:

– Du har vel hørt at hakking ikke er så populært lenger? sier muldvarpen. Ikke flyving heller. Det er visst graving som er greia nå.

Tre subjektive superlativ: Morsom, original, vakker

Ragnar Aalbu (f.1966) er bildebokforfatter og illustratør og har mottatt mange priser for sine bøker med minimalistiske og stiliserte illustrasjoner, blant annet Kultur- og kirkedepartementets debutantpris for barne- og ungdomslitteratur i 2005. Han har vunnet gull i Visuelt, mottatt priser i Årets vakreste bøker og ble i 2016 nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris.

Aalbu er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. Debuten som bildebokforfatter kom i 2004, med boka Fokus på ku. Han arbeider også som illustratør, og har blant annet laget plakater, kampanjeillustrasjoner og frimerker, samt illustrert en rekke bøker for andre forfattere.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside:  Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke