Denne boka passer for alle som synes at leken er like viktig som virkeligheten.

Tittel: Lisa og Kaktusaurus Rex feirer bursdag midt på natten

 Forfatter og illustratør: Trine Mangersnes

 Forlag: Aschehoug, 2018

 Sidetall: 40

 Sjanger: Billedbok

 

Kort om handlingen:

I dag har Lisa bursdag, men pappa ligger fortsatt og sover. Det skulle han aldri ha gjort! For Lisa lister seg inn i stua, og der har Kaktusaurus Rex gjort alt klart til feiring midt på natten. Men de må jo ha pynt! Og kaker! Og godteri! Og gaver! Men hvor er gavene? Og hvem skal åpne dem? Og hva gjør en levende piñata i stua midt på natten? Når Lisa og Kaktusaurus Rex feirer bursdag, kan alt skje!

 

 Tekstutdrag:

Lisa og Kaktusaurus er bestevenner.

De ELSKER bursdag.

Men pappa sover. Det er jo midt på natten.

Lisa og Kaktusaurus klarer ikke å vente. De kan pynte selv.

 Tre subjektive superlativ:  Morsomt, sjarmerende og litt sprøtt

Trine Mangersnes  (f. 1985) er forfatter og illustratør. Hun har studert illustrasjon og visuell kommunikasjon med spesialisering i barnebokillustrasjon og publikasjonsdesign. Lisa og Kaktusaurus Rex feirer bursdag midt på natten (2018) er hennes første bok.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Aschehoug