Denne boka passer de yngste detektivene.

Tittel: Hvor er Julenissen?

 Forfatter: Lars Mæhle.

Illustratør: Odd Henning Skyllingstad

 Forlag: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke, 2018

 Sidetall: 44

 Sjanger: Bildebok

 

Kort om handlingen:

Det er julefest i Kråkeslottet barnehage og selvsagt kommer nissen! Barn og foreldre er på plass og koser seg, Elin foreslår at de skal rope på nissen. Barna roper flere ganger, men nissen kommer ikke. Hvor kan han være? Dette er en sak for Leon og Live! Har han gjemt seg? Finnes det noen spor?

 Tekstutdrag:

– Kanskje julenissen kan gi et lite

pip? spør Leon.

– God idé! sier Elin.

– Kom igjen, så roper vi i kor.

1–2–3 …

– GI ET LITE PIP, JULENISSEN!

Det er helt stille etterpå.

– Hvor i huleste er nissen?

spør Aksel.

Tre subjektive superlativ: spennende, gjenkjennelig, leken.

Lars Mæhle (f.1971) har skrevet flere bøker for barn og ungdom. Mæhle debuterte i 2002 med ungdomsromanen Keeperen til Tunisia som senere ble filmatisert under tittelen Keeper’n til Liverpool(2010). Hans store gjennombrudd kom i 2009 med fantasyromanen Landet under isen, som han fikk flere priser for, blant annet Kulturdepartementets litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur i 2010. Krimromanen Den stille flokkenble i 2017 nominert til Rivertonprisen.

 

Odd Henning Skyllingstad (f. 1978) er en erfaren tegneserieskaper og illustratør. Skyllingstad har utdannelse innen animasjon fra Høgskulen i Volda. I 2002 vant han Sproingprisen for serien Børre er død. Mest kjent er han for seriene om frosken Kolbein. Skyllingstad arbeider også som bibliotekar på Schous plass i Oslo.

 

Tre subjektive superlativ: spennende, gjenkjennelig, leken.

 

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke