Denne boka passer for barnehagebarn med troll-faiblesse!

Tittel: Tambar på sykehus

 Forfatter: Tor Åge Bringsværd

 Illustratør: Lisa Aisato

 Forlag: Gyldendal, 2018

 Sidetall: 40

 Sjanger: Eventyr, drama

 

Kort om handlingen: 

Tambar har blitt syk og må på sykehus – en både litt skummel og spennende opplevelse for vårt alles favoritt-troll. Og jammen kommer trollkreftene til bruk her også – for hvem tror du kan stoppe tyven når mobiletelefonen til Tambars mamma har forsvunnet?

 

Tekstutdrag:

Hui, som det går!

Tyvene har et stort forsprang. Men Tambar haler innpå. Og mens de aker så det kviner, trekker Tambar pusten dypt og roper så høyt han kan. Han roper at alle dyr som kan høre ham, må komme og hjelpe! Han roper så det gir ekko i fjellene. Stopp tyvene, brøler Tambar. Stopp dem!

Frem fra busker og kratt – og ut av skoen – kommer alle slags dyr løpende

 

Tre subjektive superlativ: Morsom, skummel, vakker.

 Tor Åge Bringsværd er en prisbelønt forfatter og dramatiker som skriver for alle aldre. Han har mottatt en lang rekke priser for sitt arbeid; flere ganger har han mottatt departementspriser og han har mottatt Brages hederspris og Norsk Kulturråds ærespris. Fra debuten i 1967 har Bringsværd vært forfatter på heltid og bemerkelsesverdig produktiv. Han har skrevet en rekke romaner, novelle- og essaysamlinger, over femti skuespill og mer enn seksti barnebøker. I tillegg har han vært redaktør for over femti antologier. Han har jobbet i forlag, bokklubb og radio. Bringsværds verk er oversatt til 23 språk og teaterstykkene hans er oppført i 14 land. Tor Åge Bringsværd er født i Skien i 1939.Etter mange år i Oslo, bor han nå i Hølen (den lille hemmelige landsbyen i Akershus).

Lisa Aisato(f. 1981) er kunstner, forfatter og illustratør, og har illustrert en rekke bøker, samt skrevet og illustrert egne barnebøker.

 

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Gyldendal