Denne boka passer for deg som liker julekrim.

Tittel: Purriot og den falske nissen

 Forfatter: Bjørn F. Rørvik

 Illustratør: Ragnar Aalbu

 Forlag: Cappelen Damm

 Sidetall: 104

 Sjanger: Skjønnlitteratur, krim

 

Kort om handlingen: 

«Nisseslask stjal gavene» leser mesterdetektiven Purriot i Hurlum Dagblad. En falsk nisse har lurt et helt nabolag trill rundt og stjålet gavene deres. Noe så frekt!
Når det viser seg at skurken også har stjålet gaven som Purriot og Paprika ga til Beate, får Purriot nok. Nisseslasken må fanges!

Tekstutdrag:

«Mannen, som hevdet han kom fra firmaet Nisseservice, virket riktig hyggelig», står det i artikkelen. «Men ved søk i offentlige registre har Hurlum Dagblad ikke klart å finne spor etter noe firma eller selskap ved navn Nisseservice. Svindleren har brukt mobiltelefon for å inngå avtale med ofrene, men det er ikke lenger svar å få på det oppgitte nummeret. Mobilen er slått av eller befinner seg i et område uten dekning. Ifølge nummeropplysningen tilhører telefonen en person ved navn Kokkel I. Monke.

Mye tyder på at både navn og firma er falskt.

Purriot ler høyt. Kokkel I. Monke! Hva slags idioter er det som godkjenner sånne mobilabonnement? Alle må da skjønne at det er et tullenavn!

 

Tre subjektive superlativ: Morsom, spennende, finurlig

 Bjørn F. Rørvik er født i 1964. Han er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, nå bor han på Oppsal i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bøkene om Bukkene Bruse, i tillegg til Reven og Grisungen-serien. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak detektivserien for barn om mesterdetektiven Purriot. Bøkene hans er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet.

Før han ble forfatter, jobbet Bjørn F. Rørvik med film- og videoproduksjon, som frilanser for lokalavis, kinomaskinist og radiotekniker. Han har utdannelse i Media og kommunikasjon fra Distriktshøgskulen i Volda.

Ragnar Aalbu (1966) er illustratør, med hovedfag fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Han arbeider i Oslo og er dessuten odelsgutt, noe bildebøkene hans i stor grad bærer preg av. Titler som Fokus på ku (2004), Grundig om gris (2005), Sau i sentrum (2006) og Dyr i drift (2008) vitner om det.

Ragnar Aalbu har hatt et fruktbart samarbeid med forfatteren Bjørn Rørvik om detektiven Purriot, en fornøyelig parodi på Agatha Christies Hercule Poirot. Til nå har det kommet fem bøker i denne krimserien for de yngste. Alle Ragnar Aalbus utgivelser og illustrasjoner er preget av humor og overraskende innfall.

For Fokus på ku fikk Ragnar Aalbu Kultur- og kirkedepartementets Debutantpris 2004. Sammen med Stein Erik Lunde mottok han Kultur- og kirkedepartementets Fagbokpris 2014 for Dra krakken bortåt glaset. Ei bok om Alf Prøysen.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Cappelen Damm