Kompensasjonsordningen for frilansere og selvstendig næringsdrivende blir forlenget ut året.

Onsdag sist uke markerte flere kulturorganisasjoner at det «brenner et rødt lys» for Kultur-Norge på grunn av koronarestriksjonene. Dette ble illustrert ved å lyssette over 100 kulturbygg og monumenter.

Da mørket hadde senket seg, ble bygninger som Operaen, Nationaltheatret, Deichman bibliotek og Munch-museet i Oslo farget rødt. Det samme ble andre kulturbygninger og klubbscener i byer og bygder.

Kravet til kulturorganisasjonene var at kompensasjonsordningen må videreføres til koronakrisen er over. Opprinnelig skulle den opphøre 1. november. Nå har regjeringspartiene og Fremskrittspartiet forhandlet seg fram til en forlengelse. Kompensasjonsytelsen blir imidlertid redusert fra 80 til 60 % fra 1. november.

Les mer på NAVs sider.