På Alf Prøysens dødsdag 23. november deles de tre Prøysenprisene ut, deriblant Teskjekjerringprisen. I tillegg vil et knippe norske artister tolke Prøysens viser og verk. 

Alf Prøysen tolket av Lisa Aisato, som mottok Teskjekjerringprisen i 2016 sammen med sin søster Haddy Njie.

Teskjekjerringprisen, Prøysenprisen og Alf Prøysens Ærespris ble opprettet i 1974 og gis for fremragende innsats innen musikk, visekunst og diktning i sjangre som forbindes med Prøysen.

Teskjekjerringprisen vektlegger spesielt virksomhet rettet mot barn, og har de siste årene svært ofte gått til barne- og ungdomsbokforfattere. Siden 2018 har NBU samarbeidet med Norsk forening for komponister og tekstforfattere og Norsk Viseforum om juryeringen.

I fjor var det Runa Bergsmo som ble hedret med prisen. Tidligere har bl.a. Anna Fiske, Hilde Hagerup og Bjørn F. Rørvik mottatt den. Spent på hvem som vinner i år? Møt opp og se!

Arrangementet går under navnet «Prøysen tel by’n» og finner sted i Kulturkirken Jabob i Oslo 23. november 2022 kl. 19:00.

I år er det bare kvinnelige artister som står på scenen, og disse er May Britt Andersen, Ingrid Bjørnov, Kari Svendsen, Elin Prøysen og Daniela Reyes. Komp ved Stian Carstensen.

Kjøp billetter her.