Så lenge Litteraturfestivalen på Lillehammer har eksistert, har debutantseminaret vært et årlig tilbud til norske skjønnlitterære forfattere. I år styrker de festivalens debutantsatsning.

Debutantseminaret går over to dager, tirsdag 23. og onsdag 24. mai, og holdes på Nansenskolen på Lillehammer. Forfatter og musiker Pedro Carmona-Alvarez og forlegger og biblioteksjef på Lillehammer bibliotek, Cathrine Strøm, er seminarverter også i år.

I tillegg til det faglige vil det også bli et sosialt program. Tirsdag kveld inviteres alle debutantene til åpningsforestillingen på Maihaugen og en påfølgende mottakelse. Onsdag kveld er det hagefest på Nansenskolen.

Debutanter på hagefesten på Nansenskolen 22. mai 2019. Foto: Øystein Nordås

Debutantseminaret kan søkes på av alle som debuterte skjønnlitterært på et norsk forlag i 2022. (De som debuterer i 2023, blir invitert i 2024). Festivalen dekker reise t/r Lillehammer (er du bosatt utenfor Norge, dekker de reisen i Norge), to overnattinger og bespisning. Nytt av året er at alle deltakere får artistpass som gir gratis inngang til festivalens arrangementer. Alle som får plass på seminaret, vil også få tilbud om å opptre i et honorert arrangement på festivalscenen.

Påmelding forutsetter deltagelse på hele seminaret. Seminaret har et begrenset antall plasser. Søknadsfristen er 5. februar 2023.

Les mer og søk her